Autóipar

Manapság járműveket építeni sokkal összetettebb feladat, mint valaha. Az okok szerteágazóak: egyrészről a fogyasztói igények jelentős változása a minőség, a design és a kényelem terén. Másrészről a beszállítók és a gyártók is folyamatosan keresik az innovatív anyagokat, új gyártási technológiákat és hatékonyabb folyamatokat. Jó tudni, hogy a magas minőségű ragasztó-megoldások fontos szerepet játszanak, és egyre inkább alternatívát jelentenek a csavarokkal szemben. Rugalmasságuknak köszönhetően a ragasztószalagok tökéletesen alkalmazkodnak a legkülönbözőbb kialakítású felületekhez, így létrehozva a megbízható rögzítést. Emellett a ragasztószalagok számos praktikus megoldást is ellátnak, így csillapítva a rezgéseket. Ma egy autó átlagosan kb. 4,5 m2 ragasztószalagot tartalmaz.

Design & Funkció

Az autóipar legnagyobb kihívása a különböző anyagok és felületek illesztése. Portfóliónk magában foglalja az emblémák, feliratok, a tetőlemezek és tetőkárpitok, külső tükrök és díszítőelemek ragasztását. Különböző lakkrendszerekhez is tudunk megfelelő ragasztószalagot ajánlani

Autóipar

Zajcsökkentés

Zajcsökkentés Zörög, csikorog, nyikorog? Számos olyan termékünk van, mellyel a öntapadóssá téve a felületet, jelentősen csökken a zajhatás. Legyen szó tekercses, íves, vagy stancolt kivitelről, mindig személyre szabott megoldást kínálunk.

Autóipar

Alkatrész rögzítés

Alkatrész rögzítés Az új fejlesztésekkel együtt a ragasztószalagokkal szembeni követelmények is folyamatosan nőnek. Az új szennyeződés-taszító, vagy önkötő felületek nagy kihívást jelentenek. A Lohmann DuploTec ® SBF reaktív ragasztószalagjai egyesítik a mechanikai rögzítés és a ragasztószalagok előnyeit.

Autóipar